How do you create or find a “userdata.img” file for ABI armeabi to copy into the AVD folder

I am running the Hello World Android SDK test on Eclipse. After I installed the latest platform for Android SDK I tried to create an AVD.

In Eclipse:

  • Problems understanding the life cycle when screen goes off and on
  • how to access android files /data/anr/traces.txt and /data/tombstones/tombstones
  • Is there a way to have 1 Firebase database for 2 apps with different package names?
  • RecyclerView notifyItemInserted IllegalStateException
  • Remove Fragment Page from ViewPager in Android
  • How can i Link prebuilt shared Library to Android NDK project?
    1. Selected Window > AVD Manager.
    2. Click New….
    3. The Create New AVD dialog appears.
    4. Type the name of the AVD, such as “my_avd“.
    5. Choose a target.(latest platform)
    6. Ignore the rest of the fields.
    7. Click Create AVD.

    But when I returned to Eclipse I got a red error message saying:

    "unable to find a "userdata.img" file for ABI armeabi to copy into the AVD folder.

    I have a windows vista 64 bit, Eclipse 3.7.2, and Android platform 4.0.3. If anyone could please help me, I really appreciate it. If you might have an idea of what I might be doing wrong I am all ears. 🙂

    Here is what I have been trying to do http://developer.android.com/resources/tutorials/hello-world.html

  • EXIF orientation tag value always 0 for image taken with portrait camera app android
  • How to get the Android Emulator's IP address?
  • Include .so library in apk in android studio
  • Android: Facebook get “User Access Token”, on successful login
  • Android Studio does not install latest application on device
  • Triggering a map event (like a marker click) in Google maps Android V2
  • 3 Solutions collect form web for “How do you create or find a “userdata.img” file for ABI armeabi to copy into the AVD folder”

    Click on Android SDK manager in eclipse..
    Then in Android 4.0.x your version.. click on ARM EABI v7A System Image.. and click on Install package..

    It should work then…

    just for the record: i had the same error and couldn’t solve the issue with the tipps here. in the end i found out, that i didn’t made a choice in the CP/ABI dialog after creating a new device with the avd manager.. (this field was left open in a tutorial i found….)

    Actually, Need to Android 4.0.x your version.. click on ARM EABI v7A System Image.. and click on Install package.. as per Raju.

    After that I followed the advice of making sure that I filled out the CPU/ABI field and then all was good.

    if you have installed “ARM EABI v7A System Image”,still didn’t work then try “android update avd -n h” in shell(h is the name of my android virtual device,repalce it with your specific avd name)

    Android Babe is a Google Android Fan, All about Android Phones, Android Wear, Android Dev and Android Games Apps and so on.